Cazare   @   Masivul Ceahlău

Pentru turiştii veniţi să facă o ascensiune în Masivul Ceahlău există cele trei cabane turistice binecunoscute.

Desigur că nu poate fi omisă cea mai recentă unitate de cazare, construcţie ridicată chiar în mijlocul Parcului Naţional Ceahlău, şi care a fost deschisă relativ de curând. Este vorba de "Casa Pelerinului" de pe lângă schitul "Schimbarea la Faţă", aflat la circa 500 m de cabana Dochia.

Cazare Durău

De asemenea, pentru această frumoasă zonă a Neamţului, nu putem să nu amintim posibilităţile de cazare existente în staţiunea Durău, la hoteluri, vile sau pensiunile din zonă, staţiunea fiind situată chiar la poalele Masivului Ceahlău.

Printre hotelurile care încă mai funcţionează în staţiunea Durău şi la care gasiţi cazare putem aminti:

  • Hotel Bistriţa
  • Hotel Bradul
  • Hotel Brânduşa
  • Hotel Cascada
  • Hotel Nova

În cazul în care nu găsiţi cazare în altă parte, există şi alternativa de a vă caza la localnici. Mai ales în perioada de vară veţi remarca acele binecunoscute cartoane prinse în garduri şi pe care scrie "CAZARE". Nu e chiar cea mai bună variantă (preţurile sunt aproape aceleaşi cu cele de la o cabană iar condiţiile oferite...), dar este o soluţie. Dacă nici aşa nu rezolvaţi problema cu cazarea şi vă încăpăţânaţi să petreceţi noaptea în Durău, atunci încercaţi-vă norocul de a obţine un loc de cazare la Mănăstirea Durău.

Ca posibilităţi de agrement oferite turiştilor enumerăm: drumeţii montane pe traseele din Masivul Ceahlău, închirieri ATV-uri, practicarea, în sezon, a sporturilor de iarnă (schi, săniuş). Pentru acestea din urmă este disponibilă pe pârtia din Durău (pârtie neomologată), aflată în proprietatea Mitropoliei.

Cazare la pensiuni, vile şi cabane turistice în zona Ceahlău

În împrejurimile Masivului Ceahlău (zona Durău şi Izvorul Muntelui) s-a dezvoltat o reţea impresionantă de vile, pensiuni şi cabane turistice care oferă posibilităţi de cazare acelora care vor să petreacă câteva zile de linişte sau de distracţie la ţâţa naturii. Pe lângă acestea mai există numeroase case de vacanţă care pot fi închiriate amatorilor de cazare.

Printre locurile de cazare existente în zonă amintim şi Pensiunea "Orizont" din Fărcaşa.

Alte oferte de cazare în zonă sunt cele oferite de numeroasele pensiuni, cabane şi vile apărute "peste noapte" în zonă, majoritatea concentrate în apropierea lacului de acumulare Izvorul Muntelui sau în Durău.

Desigur că dintre toate aceste pensiuni nu toate oferă cele mai bune condiţii de cazare (unele oferă doar condiţii minime de cazare, respectiv camere şi atât, dar la preţuri destul de ridicate), însă pentru cei care doresc să cunoască zona Ceahlău este bine de ştiut că locuri de cazare există.

De reţinut însă faptul că este indicat/recomandat să veniţi cu maşina în cazul în care optaţi pentru cazare la pensiuni în zona lacului, întrucât accesul pe Ceahlău nu se poate face decât din Durău sau Izvorul Muntelui. Ori acest lucru înseamnă câţiva kilometri buni de parcurs.

Studiaţi şi Harta turistică a judeţului Neamţ.

publicitate